Alkohol og tobak 7. klasse

Book oplæg til din 7. klasse med fokus på alkohol

Målet med oplægget er at udskyde de unges debut-alder på alkohol.

Erfaringsmæssigt er det vigtigt med en tidlig forebyggende indsats, således at eleverne får muligheden for at skabe en god og sund bevidsthed og holdning til forbrug af alkohol. Vi anbefaler, at eleverne præsenteres for SSP oplægget i løbet af efteråret 2022, da vi ofte oplever at ”komme for sent”, hvis vi venter til foråret, hvor eleverne bl.a. skal konfirmeres.
 
Selve undervisningen består overvejende af oplæg, elevopgaver og dialog.
Undervejs taler vi om: forældre, alkoholdebut, virkning, historie, lovgivning, erfaringer, holdninger, regler, konsekvenser, flertalsmisforståelser, gruppepres samt hvad man gør og hvor man går hen, hvis der er alkoholproblemer i familien, og hvordan man som klassekammerat kan hjælpe.

Til sidst afrunder vi undervisningen med aktuelle emner og problemstillinger blandt unge i Jammerbugt!
 
Book et forældremøde til afvikling senest en uge efter oplæg i klassen
Forældre er den vigtigste støttende faktor, når vi taler om at forebygge kriminalitet og misbrug blandt unge. Målet med forældremødet er at klæde forældrene på til at takle problematikkerne omkring alkohol og festkultur. Undervejs kommer vi ind på: regler, grænser, flertalsmisforståelser, forældreroller og forventninger. Sidst men ikke mindst skal vi vende muligheden for at indgå en fælles klasseaftale, der sikrer at alkohol ikke er en del af festkulturen i 7.klasse. 

Vi slutter mødet af med en gennemgang af aktuelle problematikker i lokalområdet samt evt. spørgsmål.
 
 
For booking og mere info - kontakt:
SSP-konsulent Christoffer Kejser Larsen
Telefon: 4191 1572
Mail.: ckz@jammerbugt.dk

Varighed: elever 2 lektioner – forældremøde 1,5 time